Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który hosting lepiej się sprawdzi - CraftServe lub Enderchest?

Frap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was.

Niedługo, bo dokładnie za tydzień zamierzam zacząć prace nad swoim własnym serwerem publicznym.

Aby zacząć pracę nad nim potrzebny jest jakiś dobry hosting. Pod lupę biorę Craftserve oraz Enderchest.

Teraz pytanie.

Który z nich jest lepszy? Dlaczego?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :-)

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

Lepszy będzie enderchest, przynajmniej tak mi się wydaje, aczkolwiek ani jednego hostingu nie mogę do końca polecić, ani drugiego. Sprzedają te 'nielimitowane' pakiety które w rzeczywistości nie nadają do większych serwerów. Lepszym rozwiązaniem będzie postawienie serwera na VPS, dobre serwery tego typu ma np. lvlup.pro lub OVH.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Jeśli chodzi o te dwa to wydaje mi się że lepszy będzie enderchest tylko nie wybieraj pakietu "bez limitu ram" bo w rzeczywistości i tak jest limit chyba 15gb jak kiedyś widziałem a dodatkowo takie pakiety mają słaby procesor i mimo że masz dużo ramu to i tak przy ok. 60 graczach będą lagi ( ja tak miałem ). Ja osobiście polecam CraftHost, przy 130 osobach mam prawie zawsze 19.99 - 19.97 TPS 0 lagów a wykorzystywanie ramu tylko 5gb. Polecam napisać do nich bo na stronie mają oferty pod mniejsze serwery a tak to dadzą ci jakiś indywidualny pakiet. :)

Opublikowano

CraftSeve odpada, hosting jest okropny, zadko kiedy odpowiadaja na Twoje pytania (czasami wgl.).

Enderchest jest lepszym hostingiem z tych dwóch, lecz ja osobiście polecam Ci kupić doprego VPS'a na lvlup lub na OVH.

Postawisz tam od razu TS'a i WWW

­7RD0K.png

Opublikowano

A ja Ci odpowiem pytaniem: lepiej gówno_2 czy gówno_1? Czemu uczepiłeś się tak hostingów #OnlyMinecraft ? Obydwa nie nadają sie do niczego - nie oszukujmy sie. Jebane limity na wszystko; nie możesz ustawić własnego silnika (....) dlugo by tu wymieniac. Ale najgorszą kwestią jest to, ze ludzie supportu nie odpiszą na zgłoszenie/ chamsko zamkną z dopiskiem "kup se bok premium smieciu". [btw. Inicjatywa enderchestu: 30 zł za ogarnianie serwera to już jest śmiech na sali]

Kup sobie vpsa i ogarnij, że możesz na tym nawet skorzystac:

Pierwsze primo

1GB MC= 12 zł

1GB VPS= ~~8 zł (zalezy gdzie kupujesz)

Drugie primo:

Na VPSie możesz se nastawiać jeszcze nieskonczonosc innych oprogramowan (np. CS:GO, TS3, WWW etc.)

I jeszcze primo ultimo:

Obslugiwanie vpsa może być banananananalne, możesz użyć aimpanel.pro by SystemZ

$-back2topic:

Czego kolwiek nie weźmiesz i tak będziesz negatywnie zaskoczony.

Wydaje mi sie, że w tw przypadku ench

Like? 1 like, co to dla Ciebie....

Przyjacielu :)

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Korzystałem już chyba z prawiwszystkich hostingow mc, i muszę stwierdzić, że enderchest jest najlepszy co do maszyn, chociaż supoort pozostawia wiele do życzenia, co do csrv to nie polecam, ten cały hosting chyba został założony przez jakiegoś smieszka c;

j

Opublikowano

Craft Serve - Nadaję się do hostowania serwerów dla 2-3 osób.

Enderchest - Dobry host podobny do tego poniżej

CraftHost - też super hosting, polecam - mało lagów. Miałem kilka serwerów, z reguły małych. Mają własną "listę serwerów" więc jednak , jakaś reklama jest

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

@HOMER12

Ok, przyjmijmy że kupię VPS'a. Tylko teraz pytanie - gdzie najlepiej?

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

Stanowczo Enderchest.

Na craftserve jest pełno niedociągnięć. Mi najbardziej nie podobał się itemshop, ponieważ nie można było wystawić rangi za kwotę 6.15, podobnie jak kilku innych kwot.

Co do pomocy technicznej to oba hostingi są okropne. Ja bym jednak wybrał ofertę bez limitu ramu. Pozdrawiam.

Opublikowano

CraftServer już dawno się wypaliło... Nigdy nie mieli stabilnych serwerów. Enderchesta też do końca nie mogę polecić. A te ich nielimitowane oferty to po prostu chwyt marketingowy. Lepiej jest już kupić jakiegoś VPS'a np. na mintshost albo ovh ;)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

@HOMER12

Ok, przyjmijmy że kupię VPS'a. Tylko teraz pytanie - gdzie najlepiej?

VPS KVM od lvlup.pro ..(ew. OVH)

Albo (jak serwer sie rozrosnie) oferta game od ovh < to polecam szczegolnie :)

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Witaj, moim zadaniem jak i większość tutaj zgromadzonych to hosing enderches.pl.

Niby jest on troche droższy ale jak planujesz założyć jakiś pożądny serwer Minecraft to musisz się liczyć z kosztami.

post-1476016-0-89420900-1457547098.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...